DOMUND – 2021: EXPLICA EL QUE HAS VIST I SENTIT II

En el nostre dia a dia estem veient i escoltant contínuament les coses del nostre entorn. Poden ser coses bones i roïnes, importants o indiferents, vitals o insignificants per la nostra vida …

En el que es relaciona amb la nostra vida de fe,  els creients quasi mai ho parlem amb els altres, quasi mai expliquem el que hem vist i sentit, també amb el sentit del cor. Potser ha arribat el moment de plantejar-nos què i com ho hem de fer.

Ens hem acostumat al fet que, majoritàriament, només es parla de temes relacionats amb l’Església quan són crítiques o temes que criden mediàticament l’atenció i molt poques vegades podem escoltar i seguir la gran quantitat de notícies bones que produeixen els missioners i tota la tasca social de l’Església!.

Ens dol no sentir ni veure en els mitjans de comunicació majoritaris com hi ha missioners presents a les “colònies” i “aldees” d’Amèrica Central i com es comprometen allà els cristians en millorar la qualitat de vida de la gent, com hi ha congregacions missioneres presents a tots els racons d’Àfrica on promouen la sanitat o l’ensenyament allà on els governs no volen fer res; com hi ha persones amb un carisma tan gran, com Kike Figaredo, que han canviat la vida d’una gran regió a Cambodja … Podríem posar tants i tants exemples. Per això ens dol que les bones notícies no apareixen enlloc.

Creiem que, amb el domund d’enguany, hauríem de procurar trobar i conèixer les grans i bones notícies que es generen en tants llocs de missió i procurar explicar tot el que hem vist i sentit.

Delegació Diocesana de Missions

X