DOMUND – 2021: EXPLICA EL QUE HAS VIST I SENTIT i IV

Hem anat avançant en l’octubre, enguany l’hem celebrat de manera especial amb les celebracions d’inici del sínode 2021-2023, per tot arreu ressona el tema al voltant del que reflexionarem, “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”.

Ja som a la penúltima setmana del mes, data tradicional del Domund, crida definitiva per explicar el que hem vist i sentit. Crida que ens ha de portar a eixir de nosaltres mateixos per viure i anunciar el que ens demana Jesús.

Un bisbe, el secretari general de la Conferència Episcopal, ens deia que “s’ha produït un replegament per part dels catòlics” i afirmava que, potser, això sigui “el resultat d’una manera de viure la fe” amagats al “racó d’una confortable privatització”.

Doncs bé, és el moment de cridar ben fort el que hem vist i sentit, és el moment de tornar a proclamar la presència continuada de Jesús, és el moment de comprometre’ns en la missió.

Per aconseguir-ho hem de conèixer més i millor el que fan els missioners, hem de proclamar-ho als quatre vents, hem de pregar per ells, hem de cooperar en les seues necessitats, hem de procurar que tinguin el relleu que es mereixen … moltes coses són les que tots, tots els que ens declarem seguidors de Jesús, hem de continuar fent per ells.

Durant el present curs pastoral tenim una gran oportunitat per continuar-ho fent amb la participació activa en les activitats que es realitzaran del Sínode que ha convocat el nostre Papa Francesc.

Delegació Diocesana de Missions

X