Dijous de Visita Ad Limina

La jornada d’avui dijous a la visita ad limina ha començat amb la celebració de l’eucaristia a la basílica de St. Pau Extramurs, presidida per Mons. Planellas, arquebisbe de Tarragona.

Com cada dia, han concelebrat els bisbes participants a la visita ad limina, així com un grup de vicaris i sacerdots de les diòcesis.

A la seva homilia Mons. Planellas ha assenyalat el valor catequètic sobre la història de la salvació de la façana d’aquesta basílica i de l’interior amb els medallons dels Papes. “Però voldria fer esment de la icona de l’absis, representa Crist que ens està jutjant a tots i als peus de Crist, molt petit, hi ha el pare Honori que és qui va encarregar l’obra. Tot això ens ensenya la grandesa de la gràcia de Déu lliurada per Jesucrist, com va ser explicada per sant Pau, i alhora ens reporta la nostra petitesa. Portem els nostres tresors en atuells de fang”.

“És el moment de pensar en la nostra petitesa”.

“El Papa, a qui tindrem oportunitat de trobar demà, ens ha convidat a entrar en una dinàmica sinodal, Déu que parla al seu poble i que parla en el seu poble”.

Mons. Planellas va recordar també com sant Pau en la intenció expressada a la carta als romans va visitar la Tarraconense, ja que Tàrraco era la capital de la Hispània Citerior.

La jornada d’avui continuarà amb trobades matinals al Dicasteri per als laics, família i vida; i al Dicasteri per al servei del desenvolupament humà integral.

A la tarda visitaran la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica; i la Secretària per al Sínode dels Bisbes.

Demà tindran audiència amb el Sant Pare.