CREU DE CRIST, ARBRE DE VIDA 24-03-2024

Estimats diocesans, i benvolguts amics i amigues que tal vegada residireu durant aquests dies de Setmana Santa a diverses ciutats i pobles de la diòcesi de Tortosa: Déu vos guard.

Ens disposem aquests dies a celebrar amb profunda devoció els misteris de la passió, mort i resurrecció de Jesucrist. Cal agrair als membres de les confraries de moltes poblacions de la nostra diòcesi tortosina el gran servei que fan ajudant-nos a viure amb fe aquests dies sants. Totes i cadascuna de les escenes de la Passió de Jesús representades a les imatges de les confraries ens ajuden a fer nostre l’itinerari cap al Calvari, caminant amb Jesús pels nostres carrers i places, redescobrint la intensitat de l’Evangeli.

Per part meva, com sabeu, ja fa una mica més de mig any que vaig iniciar la meva missió episcopal a la diòcesi de Tortosa. Aquests mesos m’estan ajudant a anar coneixent la nostra realitat diocesana. Em queda molt per anar aprenent i endinsant-me en la gran riquesa de tradicions i celebracions que es conserven amb molta cura i estimació a cadascuna de les poblacions de la nostra diòcesi. I amb molta il·lusió desitjo continuar coneixent i aprenent, i poder acompanyar-vos en els actes centrals commemoratius d’aquests dies sants.

És un goig que mantinguem ben vives les nostres boniques tradicions de pietat popular, essent així deixebles missioners que irradien arreu l’alegria de l’Evangeli, comunicant-lo amb devoció i pietat, tot sortint en processons pels nostres carrers i places.

Us encoratjo a tots i a totes a viure amb profunda religiositat aquests dies: al carrer, a les processons, en pregària a la llar familiar,  i, sobretot, tinguem-ho molt en compte, especialment a les celebracions litúrgiques del Triduum Pasqual, tant a la Catedral com a les parròquies, monestirs i comunitats cristianes presents a tot el territori diocesà.

Que caminant junts pels carrers i places, infants, joves, adults, ancians, veïns de tota la vida, o nou vinguts i amics que residiu aquests dies entre nosaltres, acompanyem junts els passos del Senyor, recordant que, des de la fe, la Creu de Crist és arbre de vida, de sang tenyida, pau i combat, mort i victòria, camí de glòria.

Molt bona Setmana Santa i que Nostre Senyor us beneeixi!

† Sergi Gordo Rodríguez
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X