Convivències Seminari 2022

Els passats dies 23, 24 i 25 de juny es va dur a terme una trobada diocesana de les parròquies de la Ràpita i Benicarló on participaven xiquets que recentment havien fet la seva primera comunió. Els xiquets i xiquetes van arribar el dia 23 al seminari de Tortosa on es van trobar que estava decorat amb una temàtica medieval situada al “Regne de la Felicitat” on tothom era molt feliç excepte el rei. Els nens en aquest període de tres dies havien de realitzar una sèrie d’activitats on havien d’aconseguir que el rei arribés a ser feliç.

El primer dia van arribar i van fer uns gotets de fanta de taronja els quals els súbdits del rei eren qui els servien. Seguidament, els nens i nenes van arribar al saló del tron on jurarien lleialtat al rei i posteriorment se’ls atorgaria d’un identificatiu que els permetria saber qui seran els seus companys de grup. Una vegada van jurar lleialtat es van establir a les habitacions reials on passarien aquells dies tan màgics. Després van anar a refrescar-se a la piscina reial per a mitigar la calor. Ja a la tarda ens vam organitzar per grups i es va organitzar una fireta medieval on els nens participaven en una sèrie de activitats com per exemple: Bitlles, hoquei de taula, carreres de xanques, etc. Si el grup arribava a guanyar l’activitat, se’ls donaria una moneda d’or que posteriorment podrien gastar a la botiga oficial del rei en vestits per al festival de la nit. Per a la nit s’havia de preparar una dansa per al rei amb una cançó popular per intentar fer-lo més feliç. Així va ser com algunes cançons populars com el hit europeu de Chanel o “Tacones rojos” es van convertir en dues de les coreografies ballades aquella nit. Després dels balls i amb la pregària de nit els nens se’n van anar a dormir.

L’endemà no va ser menys entretingut, ja que, quan es van aixecar, va haver-hi una revisió de les estances reals on l’habitació guanyadora s’emportaria un meravellós premi. Després d’haver esmorzat i amb la pregària del matí feta els nens van veure l’actuació del conte el ministre del rei. Un conte on en els nens aprendrien que la felicitat està en les coses senzilles i no en les grans riqueses. Així va ser com al acabar gaudirien de les magnífiques aigües reials. Després de dinar i ja a la tarda els nens començarien la següent activitat, un treball manual on farien unes aranyetes en uns “Xupa-Xups“ que començarien sent uns caramel·lets i acabarien sent unes aranyetes penjant d’una teranyina. Després d’això començarien els jocs reials de l’aigua on cada grup participaria en una sèrie de proves competint entre ells a veure qui resultava guanyador. Ja després d’això es van canviar i vam sopar, l’últim que vam fer aquell dia van ser uns jocs de nit, on els nens i nenes participarien en alguns jocs que acabarien en molts riures i diversió.

Ja l’últim dia els nens i nenes amb l’ajuda dels monitors i monitores s’encarregarien de recollir totes les estances reials, seguidament després d’això cada grup organitzaria una part de l’eucaristia celebrada per mossèn Gerard. Una vegada la celebració acabada els nens tornarien a fer l’últim capbussó a les aigües reials. Un cop havent acabat de dinar vam fer l’hora dels adeus, i tots els nens i nens van firmar-se un llibret on apareixia un foto de grup. Ja per acabar les mares i els pares dels xiquets acudirien al seminari a recollir als xiquets i xiquetes. Unes trobades molt intenses i amb molts riures i tots amb moltes ganes de repetir.

Manel Balada Gasparin
La Ràpita

X