Confirmacions s’adults a la Catedral

El diumenge 19 de maig, a les 18 h. el Sr. Bisbe, Mons. Sergi Gordo Rodríguez, va administrar el sagrament de la Confirmació a 15 persones adultes que en el seu moment no van confirmar-se i, uns anys després van decidir rebre la força de l’Esperit Sant. Van concelebrar amb el bisbe Sergi, Mn. Josep Ma Membrado Blas i Mn. Pascual Centelles Llop i a l’orgue Mn. Víctor Cardona Eixerch. Dirigí els cants el Sr. Joan Redó Brunet.

S’inicià la celebració amb el cant d’entrada: «L’Esperit del Senyor». Tot seguit el Sr. Bisbe digué: En el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. La  pau del Senyor sigui sempre amb vosaltres i tota l’assemblea respongué: «I amb el vostre Esperit. Després de la pregària «Senyor tingueu pietat…» vam cantar el «Glòria» i es van proclamar les lectures.  La 1a dels Fets dels Apòstols (Ac 2, 1-11). El Salm responsorial (103) Quan envieu el vostre alè , Senyor, renoveu la vida sobre la terra». La 2a lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint (1Co 12,3b-7.12-13). Mn. Membrado proclamà l’Evangeli segons sant Joan (Jn 20.19-23). A continuació Mn. Membrado presentà al bisbe Sergi els quinze qui havien de ser confirmats.

Després el Sr. Bisbe inicià l’homilia presentant al M.I. Pascual Centelles, Prefecte de Litúrgia, al M.I. Josep Ma Membrado, Rector  de la parròquia del Sant Crist de la Catedral i al M.I. Víctor Cardona, Degà del Capítol de la Catedral.  Tot seguit s’adreçà als confirmands. És un goig celebrar la vostra confirmació aquest dia de la Pentecosta. Cada vegada hem d’anar coneixent més Nostre Senyor i mai no us faltarà la força de l’Esperit Sant. Heu aprés a renunciar a Satanàs dient sí a Déu Pare, Fill i Esperit Sant. Heu descobert el gran valor del Baptisme, el primer dels sagraments, la porta d’entrada a la vida cristiana i el vàreu rebre gràcies als vostres pares que es van comprometre a educar-vos en la fe i des d’aquell moment formeu part de la família de fills de Déu. I avui heu arribat a portar-lo amb plenitud, de manera lliure i conscient, rebent el sagrament de la Confirmació. El Papa Francesc insisteix en el valor del Baptisme, dia que vau nàixer a la vida cristiana. També avui és un dia en el qual se centra la força de l’Esperit Sant. Com diu la primera lectura «…se’ls aparegueren com unes llengües de foc, que es distribuïren i es quedaren sobre cadascun d’ells. Tots quedaren plens de l’Esperit Sant…» Deixeu  que l’Esperit Sant entri dintre el vostre cor i provocarà els seus efectes. La seva força és real, perquè són reals les seves conseqüències. La imposició de les mans, l’aigua, l’alè, «el soplo de Dios».  Els apòstols van ser valents seguint Jesús tres anys, i van ser-ho fins el martiri. Vosaltres rebreu un segell que ús marcarà per sempre. És el segell de l’Esperit Sant. El Bisbe els imposà les mans  invocant l’Esperit Sant que els concedeixi els seus set dons: 1) Saviesa. Ens fa descobrir la bondat i la grandesa del Senyor per ser «sal de la terra» en paraules de Jesús. 2) Enteniment per comprendre la Paraula de Déu i la veritat de la fe. 3) Consell. Per ajudar-nos a descobrir el projecte de Déu sobre cadascú de nosaltres. 4) Fortalesa. Per vèncer les temptacions i fer sempre el bé. 5) Ciència. Ens ensenya a trobar en la creació els signes de Déu i animar el treball de cada dia amb l’Evangeli. 6) Pietat. Que ens manté viva la flama de l’amor al nostre Pare Déu i espera la nostra resposta al seu projecte. 7) Temor de Déu. Que és sentir un profund respecte a l’amor de Déu el nostre Pare i ens estima i espera que complim la seua voluntat. Demanem-li al Senyor aquests dons i vivim amb molta alegria alimentant-nos de l’Eucaristia, assistint a la comunitat parroquial i acudir a la confessió que sempre ens ajuda a estimar més el Senyor i no oblideu la pregària personal de cada dia dialogant amb el Senyor, parlant-li amb tota confiança i demanant-li la seua ajuda en el vostre camí.

A continuació els confirmands van fer la Renovació les Promeses del Baptisme. Renuncieu a Satanàs i a totes les seves obres i seduccions? Sí, hi renuncio. Creieu en Déu Pare totpoderós, Creador del cel i de la terra? Creieu en Jesucrist…? Creieu en l’Esperit Sant…? Creieu en la santa Església catòlica…? Sí, hi crec. Aquesta és la vostra fe. Aquesta és la fe de l’Església que ens gloriem de professar en Crist Jesús, Senyor nostre. Amén. Després el Sr. Bisbe els va fer la Imposició de les Mans que significa la comunicació de la força de l’Esperit Sant que els fa membres adults de la comunitat cristiana de l’Església. Finalment la Crismació. Els confirmands, acompanyats dels seus padrins, van acostar-se un per un al Sr. Bisbe i els marcà una creu sobre el front amb el Crisma i els digué: Primer el nom i tot seguit: Rep el signe del do de l’Esperit Sant. Amén. La pau sigui amb tu. I amb el vostre esperit. I els confirmats es van incorporar al seu lloc enmig de la comunitat.

Mn. Josep Ma Membrado va fer les pregàries: Que l’Esperit Sant il·lumine al papa Francesc i al nostre bisbe Sergi. Per tots els qui han rebut la força de l’Esperit Sant que no siguin vençuts per les temptacions del maligne. Pels pares i padrins de tots els qui han rebut el sagrament de la Confirmació. Per a que l’Esperit Sant renove la faç de la terra. A cada pregària el celebrant deia: Preguem el Senyor i la comunitat contestava: Us ho demanem Senyor.

Arribat el moment de l’Ofertori, tres confirmands van portar les ofrenes: pa, vi i aigua. Després de cantar el Pare nostre, el cant de Comunió fou: «L’Esperit de Déu omple l’univers». Al final de la celebració de l’Eucaristia, el bisbe Sergi, impartí la benedicció final de la Missa i cantant «Germans, aneu-vos-en en pau. Al·leluia» al·leluia, vam respondre també cantant: «Donem gràcies a Déu. Al·leluia, al·leluia». L’últim cant de la celebració va ser: «Regina coeli laetare. Al·leluia»

Com a record d’aquest dia entranyable per als quinze que van rebre el sagrament de la Confirmació es van fer una foto  amb el bisbe Sergi, dalt les escales del presbiteri. Va ser una celebració molt reeixida i participada.

Maria Joana Querol Beltrán

X