Confirmacions a Vandellòs i a L‘Hospitalet de l’Infant

El passat 30 de gener, la parròquia de Sant Andreu de Vandellòs (11h) i la de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant (12’30h) varen rebre la visita del Sr.Bisbe de Tortosa que venia a celebrar la Confirmació de 6 i 8 nois i noies, respectivament. Completant d’aquesta manera el cicle de la Iniciació Cristiana amb aquest sagrament, el Sr. Bisbe, en la homilia va insistir-los en que la condició de cristià implica dir sí a tres realitats: el do del baptisme ja rebut, l’amistat amb Jesús i la vida cristina viscuda desde l’amor, tal com ens recordava la segona lectura d’aquell diumenge (1Co 12,31-13,8).

Totes dues celebracions varen ser molt senzilles, però molt ben participades, tant per part de les famílies com de les respectives comunitats, en les respostes, en la pregària i en els cants.

El número de nois i noies confirmats, però, especialment a la parròquia de l’Hospitalet de l’Infant, fa evident una vegada més la forta davallada dels adolescents que s’acosten per rebre aquest sagrament, que, per desgràcia, no és un fenomen exclusiu d’aquesta població. Potser també és una oportunitat per continuar repensant la pastoral relacionada amb els sagraments, especialment pel que fa als joves, que, a més dels qui no el reben, els qui sí ho fan tampoc continuen especialment vinculats a les nostres parròquies. Tot s’ha de poder veure desde la serenitat, des de la fe, però també des del coratge i l’esperança.

Mn. Jordi Salvadó

X