Confirmacions a la parròquia de Sant Blai de Tortosa

El divendres, 9 de juny, a la parròquia de Sant Blai, van rebre el sagrament de la Confirmació nou nois i una noia. Va presidir la celebració l’Il·lm. José Luis Arín, Administrador Diocesà i van concelebrar Mn. Josep Mª Membrado, Rector de la parròquia i Mn. Rafel Prades. S’inicià la celebració amb el cant d’entrada: ”L’Esperit del Senyor vindrà a vosaltres”.

Mn. Membrado en la monició d’entrada digué: Ens hem reunit per celebrar el sagrament de la confirmació d’aquet grup d’adolescents de la nostra parròquia que han rebut la catequesi de preparació per al tercer sagrament de la iniciació cristiana. Tots els aquí presents, renovarem la presencia de l’Esperit enmig nostre.

L’Administrador Diocesà inicià l’Eucaristia invitant-nos a participar en la Celebració amb humilitat i confiança, demanant així al Senyor perdó pels nostres pecats. Els cants foren acompanyats pel Sr. Toni Perulles a l’harmònium. Dues mares dels confirmands van proclamar les lectures.

La Gna. de la Consolació, Victoria Nácher, catequista de Confirmació, presentà a l’Administrador Diocesà, als concelebrants i a tora la comunitat, els confirmands amb aquestes paraules: Aquests joves foren batejats amb la promesa que havien de ser educats e la fe i que u dia per la Confirmació rebrien la plenitud de l’Esperit Sant.Com a responsable de la Catequesi, tinc el goig de poder dir a l’Administrador Diocesà i a la comunitat aquí reunida, que aquests candidats a la Confirmació han rebut una catequesi apropiada a la seua edat.

 L’Administrador Diocesà en l’homilia digué: La bona voluntat és necessària, però insuficient. Necessitem la força de Déu. Aquesta força és un regal i tot regal primer l’hem d’acceptar i rebre, l’hem d’agrair i finalment hem de fer-ne bon ús. Qui us ha fet el regal és el Senyor i els receptora sou vosaltres. Es tracta de passar del somni al compromís i per a fer aquest pas necessitem l’ajuda de Déu. Si de debò rebeu l’Esperit Sant dins vostre, s’ha de notar.

Renovació de les promeses del Baptisme. La catequista explica el ritus a seguir en l’administració del sagrament de la Confirmació mitjançant el diàleg per la Professió de fe.

Imposició de les mans. Hem renovat les promeses del baptisme i, ara,  per la imposició de les mans, la pregària i la unció amb el sant crisma, els deu joves rebran un nou sagrament de la iniciació cristiana: la confirmació els farà creixeren la vida de fills de Déu. Preguem germans, Déu Pare i demanem-li que faci davallar l’Esperit Sant damunt d’aquells que prengué per fills seus

Crismació. L’Administrador Diocesà els imposa la mà al front signant-los amb la unció del sant crisma i el senyal de la creu.

Dos dels confirmants van llegir les pregàries dels fidels. Tot seguit van situar-se els deu al voltant de l’harmònium per cantar durant l’ofertori: “ Aquí estem Senyor per fer la vostra voluntat”

Després de l’acció de gràcies de la comunió, Mn. Josep Mª Membrado digué unes paraules d’agraïment. En primer lloc a l’Administrador Diocesà; actualment no tenim Bisbe i Mn. Arín serveix la diòcesi. Gràcies a Mn. Rafel per l’ajuda que rep la parròquia. Gràcies a aquest cor que ens heu acompanyat amb els vostres cants. També agraïm a la gna. Victòria que us ha preparat per poder rebre el sagrament de la confirmació, i gràcies a les vostres famílies i a la comunitat parroquial que us ha acompanyat en aquest celebració inoblidable per a vosaltres. I com a final vull fer-vos aquest petit obsequi d’una creu que us recordarà el dia de la vostra confirmació.

I com acomiadament, el cant a la Mare de Déu: “Quantes coses a la vida que semblen omplir-ho tot o no són més que mentides que s’amaguen dins el cor. Tu has omplert la meva vida estimant-me de debò. Jo voldria, Mare bona, ser com tu. Ave Maria. Ave Maria, Ave Maria”.

Maria Joana Querol Beltrán

X