Commemoració dels 75 anys de l’Entronització de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat

Dimecres dia 4 de maig la Catedral Santa Maria de Tortosa s’ha unit solemnement a la commemoració dels 75 anys de l’Entronització de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat en el tron que el poble català li va dedicar amb tant d’entusiasme.

Promoguda per la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, en tots els Bisbats amb seu a Catalunya s’està vivint enguany l’efemèride amb especial solemnitat.

La nostra Diòcesi ho ha celebrat aquest dimecres. Presidida pel sr Bisbe Mons Benavent i concelebrada pel Capítol Catedral, l’església mare de la Diòcesi ha viscut aquesta festa amb la presencia destacada del P. Joan Mª Mayol, monjo de Montserrat i Director de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat.

En lloc destacat al presbiteri hi era la imatge de la Moreneta que Tortosa venera amb especial devoció a l’ermita dedicada a ella que tant va estimar i promoure el canonge Dr Joan Bpta Manyà. Devots montserratins, sobre tot de Tortosa i d’Amposta i d’altres poblacions del Bisbat, han participat en gran número a l’Eucaristia amb homilia intensa del Pastor Diocesà.

Al final de la Missa el P. Mayol, evocant la “Vetlla de Santa Maria” viscuda a Montserrat ara fa 75 anys, ens encoratjà a mantenir ben viva la flama de l’amor agraït a la Mare de Déu de Montserrat.

Amb fanalets encesos i cantant de tot cor el Virolai es va concloure una Vetlla de Pregària viscuda amb devoció autènticament montserratina.

José-Luis Arín Roig
Vicari General i Degà del Capítol

X