Cloenda de la romeria de la Terra Alta a Montserrat

“Veniu Senyor Jesús” ha estat el lema de la cloenda del 50è Aniversari de la Romeria de la Terra Alta a Montserrat, amb un recés d’advent dirigit pel monjo de Montserrat, Pare Lluís Juanós, celebrat a la Capella de la Mare de Déu del Portat de Batea. Per rememorar la Gran Festa que representa haver celebrat el romiatge a Montserrat des de la Terra Alta, des de l’any 1974, el més passat ens va visitar a Gandesa, el pare Abat, Manel Gasch i el nou bisbe de  Tortosa, Sergi  Gordo. Va començar amb la signatura del Llibre d’Or a l’Ajuntament, va continuar amb una pregaria dirigida al Monument de la Pau, del CEBE, va prosseguir amb un parlament a l’església arxiprestal de l’Assumpció de Maria, amb un cercavila pels carrers de la Ciutat amb representacions dels 12 pobles de la comarca i es va cloure amb un dinar de germanor havent-hi assistit unes 400 persones.

Els dies 10-11 i 12 de novembre es van reunir a la Muntanya Santa de la Verge Moreneta, 400 romers de la Terra Alta, on com tots els anys, van oferir una trentena d’ofrenes a la missa conventual del diumenge, i durant els tres dies d’oració van ser rebuts amb molta estimació pels monjos i més després de celebrar-se mig segle peregrinant al Monestir.

A Batea, doncs, s’ha celebrat la cloenda, amb aires festius, amb l’excel·lent recés dirigit pel vilalbí, Lluís Juanós, d’aquests 50 anys de confraternització entre la Terra Alta i Montserrat, esperant continuar peregrinant-hi durat molts anys més.

Anton Monner –Gandesa-