Celebració del dia de Berrús Vilalba dels Arcs 2021

El dissabte després de Pasqua de Resurrecció és un dia molt important pel poble de Vilalba dels Arcs. Durant les primeres hores del dia, ens despertem amb el toc de la campana de Berrús per tal de preparar-nos i sortir a les quatre de la matinada en romeria des de l’Església Parroquial de Sant Llorenç fins a l’ermita de Santa Maria Magdalena de Berrús, situada a 25 km de distància. En total, són 5 hores de caminar i cantar. Tot el poble arriba a l’ermita amb molta il·lusió per poder cantar els goigs a Santa Maria Magdalena i celebrar Missa, una tradició que està molt arrelada al nostre poble.

Enguany, degut a la pandèmia que estem vivint, no ha estat possible dur a terme la romeria tal i com sempre hem fet. No obstant, amb les mateixes ganes i il·lusió, hem celebrat la Missa a la nostra església, presidida pel mossèn Josep Garcia. Durant la celebració, hem entonat els cants típics de la romeria, com el “O Vere Deus” o el “Suscipe”. Ha estat un acte molt emotiu on hem recordat a totes aquelles persones del poble que han contribuït a mantenir viva aquesta tradició. En acabar la Missa, s’han venut cintes i ciris per finançar la restauració del Sant Crist de Berrús, que s’està duent a terme a València.

A la tarda, a la plaça de Sant Antoni, hem entonat els goigs de Sant Pau i els de Sant Antoni Abat, tot commemorant el tradicional cant dels goigs a l’ermita de Sant Pau.

Tot plegat, ha estat un dia molt especial per tots els vilalbins i vilalbines i esperem que l’any vinent puguem realitzar la romeria tal com cantem als goigs de Santa Maria Magdalena de Berrús: “Aquí junts i congregats us supliquem Magdalena, que l’any vinent amb salut baixem a vostra capella, no amb intenció de pregàries, sols per dar gràcies a Déu. Sigueu la nostra advocada per sempre davant de Déu.”

La Comissió de Berrús

X