Catequesi de Confirmació a l’Ampolla

La nostra societat està immersa en l’imperi del “click express”, en la immediatesa, tot caduca ràpid… vivim en una acceleració permanent a la que li manca pausa, serenor, i un aturar màquines per poder reflexionar sobre tot allò que conforma el nostre dia a dia i que ens acaba afectant d’una o altra manera. Manca reflexió i anàlisi en el nostre dia a dia, que ens aboca a reaccionar de manera precipitada i finalment repercuteix en l’estat emocional de les persones, fins i tot, afectant de manera seriosa a la salut de tots.

Afortunadament, son moltes encara les persones que dediquen moments de la vida a aturar-se, analitzar i reflexionar sobre tot allò que dona sentit a la nostra vida. Nosaltres, que és el cas que ens ocupa, ho fem des de la fe, des de la convicció d’emprendre un camí al costat de Jesús amb un projecte comú d’ajudar a construir un món més humà, just i solidari. Treballant per cercar la alegria de viure, la solidaritat pels que pateixen i el treball per una societat més humana, que ens ensenyi a viure amb dignitat i esperança.

I com ens preparem des de la Parròquia de Sant Joan Baptista per tal d’assolir la confirmació? Dons a través d’una catequesi que ens ajudar a analitzar-nos com estem interiorment, que ens prepara per escoltar, que ens avoca al retrobament, al diàleg, al coneixement d’altres experiències, en l’aprofundiment de la nostra pròpia, i que ens ajuda a prendre decisions i a créixer junts com a persones.

Tal qual com van fer els apòstols quan van escoltar les paraules que va pronunciar Jesús mentre caminava damunt les aigües i els hi va dir: “Ànims. Sóc jo. No tingueu por”, joves de la nostra parròquia han agafat el seus testimonis i han encetat aquesta peregrinació que els portarà a confirmar-se al final d’aquesta nova aventura, ajudant-los a enfortir el seu interiorper poder afrontar amb esperança i il·lusió el futur de les seves vides.

Ultreia, valents peregrins!!

Ernest Plans Colomé
Catequiste

X