CARTA ALS XIQUETS I XIQUETES QUE CELEBREU LA PRIMERA COMUNIÓ 09-06-2024

Estimat xiquet, estimada xiqueta, que celebres la teva primera comunió: moltes felicitats! Quina sort tens de ser amic/amiga de Jesús i de rebre’l dins teu participant en l’eucaristia! A la catequesi de la teva parròquia has après moltes coses d’Ell i també has après moltes pregàries per parlar de tu a tu amb Ell, com un amic parla amb un altre Amic. Dona-li sempre moltes gràcies per aquesta preciosa amistat. Dona-li també moltes gràcies pels catequistes i mossens que t’han ajudat a conèixer Jesús.

Però ja sé que em diràs que encara et manca molt per conèixer, molt per celebrar i viure en aquesta bonica amistat. Et convido a que continuïs coneixent Jesús cada dia millor, perquè els amics de debò segueixen tractant-se durant tota la vida. Anima’t, per tant, a continuar participant, junt amb els altres xiquets i xiquetes del teu grup, en la catequesi parroquial de post comunió. Val molt la pena!

T’animo a que també continuïs assistint a l’eucaristia que se celebra a la teva parròquia cada diumenge. Ves-hi amb els teus pares, germans i amics. El diumenge és el dia en què els cristians commemorem la Resurrecció de Jesucrist. Ell et continua parlant a través dels textos bíblics que proclamem durant la celebració de l’eucaristia, sobretot a través dels Evangelis. I ves també a Missa per rebre la comunió, el seu pa de vida, l’aliment que ens nodreix i ens dona la força per créixer i madurar com a bons deixebles de Jesús. En el moment en què rebis la comunió, el Cos de Crist, i responguis “amén”, recorda sempre que Jesús no només és “amb” tu sinó que és també “en” tu, dins el més íntim de tu mateix.

Per cert… no deixis de pregar cada dia a Jesús, el teu millor Amic: en llevar-te de bon matí, donant-li gràcies pels aliments que menges, i en allitar-te a la nit. La teva amistat amb Jesús creixerà més si parles amb Ell i si l’escoltes cada dia. I quan t’adonis que has fallat en alguna cosa que no està bé, no dubtis a demanar perdó i celebrar el sagrament de la reconciliació. Recorda que el bon Papa Francesc acostuma a dir-nos que Déu mai no es cansa de perdonar-nos.

Intenta ser tan bon xiquet, tan bona xiqueta, com ja ho ets, especialment amb els més pobres i necessitats. Comparteix el teu temps i les teves coses amb els qui tenen menys que tu. No oblidis que hi ha més goig en donar que en rebre. Al col·legi sigues amic/amiga de tothom. Estima molt els teus pares, germans, avis i familiars. Sigues generós i bon col·laborador en tot. I demana-li a Jesús que sigueu una família molt unida i feliç. Saluda de part meva al teu pare i a la teva mare. Ells t’estimen molt.

Quina passada viure la joia de ser cristians oi que sí? Prega per mi, el teu bisbe. Jo prego per tu, bon xiquet, bona xiqueta, que celebreu la primera comunió.

† Sergi Gordo Rodríguez
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X