BENVINGUT, BISBE SERGI 10-09-2023

Beneït el qui ve en el nom del Senyor: amb aquesta aclamació litúrgica donem la benvinguda a Mons. Sergi Gordo i Rodríguez, que aquest dissabte inicia el seu Ministeri Episcopal entre nosaltres.

Com al profeta Ezequiel, el Senyor t’ha fet sentinella perquè vetllis sobre el Poble de Déu que peregrina a la Diòcesi de Tortosa.

Ho necessitem, i per això aclamem la teva arribada a la nostra diòcesi dient:

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a contagiar la flama de l’Esperit que, mitjançant el Papa Francesc, ens convoca a caminar junts conscients que la sinodalitat ha vingut per a quedar-se.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a revifar la flama del Procés sinodal que, a la Vetlla de Pregària en la cloenda de la Fase Diocesana, el bisbe Enrique sintetitzava en 4 grans objectius: 1) Desig de santedat, sense el qual perdríem la identitat; 2) Església esperançada, perquè l’esperança és la fe movent la fidelitat diària; 3) Família en comunió, que és la millor imatge de la Santíssima Trinitat; 4) Esperit missioner, perquè l’Església existeix per a evangelitzar.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a presidir en la caritat uns germans preveres i diaques que a la Missa Crismal vam prometre comunió afectiva i efectiva a un Bisbe propi que esperàvem de tot cor però no coneixíem.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a esperonar els nostres Consagrats: testimonis vius de Crist Ressuscitat enmig del món.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a exercir fidelment el sagrat ministeri d’ensenyar a tothom l’Evangeli de Déu, com a mestres autèntics de la fe apostòlica, investits de l’autoritat de Crist (CEE 888).

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a caminar al davant nostre: com Jesús que caminava davant d’ells pujant a Jerusalem (Lc 19,28). Perquè el camí a seguir el marca Jesús amb el seu exemple; a caminar enmig de tots amb proximitat senzilla i misericordiosa per compartir “el goig i l’esperança, el plor i l’angoixa de l’home contemporani” (GS 1); a estar al darrere del poble “per ajudar els ressagats i sobretot perquè el ramat mateix té el seu olfacte per trobar nous camins” (EG 31).

Beneït el qui ve en el nom del Senyor a ensenyar-nos a copsar cada dia millor l’amor infinit que l’Esperit de Déu sembra a les nostres vides i a donar-ne gràcies testimoniant amb joia que Déu és sempre a favor nostre.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a ensenyar-nos a recapitular tots els deures cristians en l’amor. L’únic deure vostre ha de ser el d’estimar-vos els uns als altres.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a testimoniar l’encert del seu lema episcopal: “Serviu el Senyor amb alegria”. Perquè servir és la millor expressió de l’amor, que és el gran fruit de l’Esperit; i l’alegria n’és la seva primera manifestació. El fruit de l’Esperit és l’amor: goig, pau, paciència, bondat, fidelitat, mansuetud, sobrietat (Ga 5,22).

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor d’una manera especial a acompanyar els nostres joves. N’heu conegut uns quants a la JMJ a Lisboa. Estan esperant amb deler l’acompanyament del seu Bisbe.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a consolar dinàmicament els malalts, els ancians, els empresonats, els sense sostre, els pobres… Que en el seu Bisbe hi trobin realment Jesús de Natzaret.

 Beneït el qui ve en el nom del Senyor a treballar amb alegria sinodalment amb nosaltres.

José-Luis Arín Roig
Degà del Capítol Catedral

Escoltar:

Descarregar:

X