Assemblea anual de Mans Unides

Dissabte 5 de febrer hem celebrat l’assemblea anual diocesana presidida per la nostra Presidenta-Delegada, Cristina Contreras, un any més de manera virtual.

Després de la pregària i dels testimoniatges de dos socis locals a Haití i Cambodja, hem donat compte dels r esultats econòmics de la campanya de l’any passat que ha començat a recuperar-se després de dos anys difícils.

També hem presentat la nova campanya, “La nostra indiferència els condemna a l’oblit“, amb la qual tornem a posar al centre les persones, especialment les més vulnerables.

La pandèmia ha agreujat la desigualtat i el nombre de persones amb fam aguda es duplicarà. Però per desgràcia aquestes xifres amaguen rostres d’éssers humans que no tenim temps ni de mirar ni de tenir present.

Vivim en un món marcat per l’egoisme, l’individualisme, on la desigualtat, la fam i la injustícia s’enceben cada vegada més amb els més empobrits, els oblidats, però mentre no ens afecti a nosaltres preferim mirar per a un altre costat, “lluny de la vista, lluny del cor”.

No podem continuar ignorant la dura realitat que viuen milions de persones en el món i que cada dia s’estan tornant més invisibles, més oblidats per la nostra indiferència.

Seguidament, es van presentar els tres projectes als quals donarà suport la nostra diòcesi durant este any 2022:

  • Programa comunitari de salut matern-infantil en 8 aldees de Siem Riep (Cambodja). Import: 55.971,00 € i 3.367 beneficiaris directes.
  • Seguretat alimentària i enfortiment organitzatiu Mbya Guaraní (Paraguai). Import: 49.893,00 € i 2.824 beneficiaris directes.
  • Seguretat alimentària amb famílies indígenes Pai Tavytera (Paraguai). Import: 25.879,00 € per a 176 beneficiaris directes

Per últim, es va informar de l’obertura de candidatures per a l’elecció de nova presidenta-delegada diocesana.

Moltes gràcies a tots els voluntaris i les parròquies per les ganes i la dedicació amb les quals participen en aquest projecte de vida en comú que és un món millor i més just.

Delegació Diocesana de Mans Unides.

Cristina Contreras Sáenz de Tejada
Delegación de Tortosa

X