Als xiquets i xiquetes que rebreu la Primera Comunió: estigueu units al Senyor 03-05-2015

Durant els pròxims diumenges molts xiquets i xiquetes de la nostra diòcesi rebreu l’Eucaristia per primera vegada. Serà per a tots vosaltres i per a les vostres famílies un dia de festa. També per a l’Església és un motiu d’alegria, especialment per a totes aquelles persones que en les vostres parròquies s’han esforçat perquè visqueu aquest esdeveniment com un encontre amb Crist: els sacerdots i catequistes que us han acompanyat durant aquests últims anys i us han ajudat a conèixer i estimar més a Jesús. Vull agrair-los el treball que fan, que tan important és per a l’Església. Segur que també vosaltres i les vostres famílies els hi estareu sempre agraïts.

Quan us acosteu per primera vegada a la Mesa del Senyor, penseu a qui rebreu: al mateix Crist. Ell us ofereix la seua amistat, vol estar unit a vosaltres com un amic que desitja estar sempre prop dels seus amics. Per això se’ns dóna com a aliment, per a poder viure amb nosaltres i acompanyar-nos en tots els moments de la nostra vida. L’Eucaristia és un regal d’amistat que Jesús ens fa. Un amic verdader ompli la nostra vida d’alegria. Acolliu Crist amb la mateixa alegria amb què rebem a algú que ens estima. Agraïu-li sempre eixe gest d’amor.

Quina resposta espera Crist de cadascun de vosaltres? En l’Evangeli que es proclama aquest cinquè diumenge del temps de Pasqua, escoltem unes paraules del Senyor: “Estigueu en mi i jo en vosaltres… no podeu donar fruit si no esteu en mi” (Jn 15, 4ss). Jesús vol que no ens allunyem d’Ell, que estiguem sempre units a Ell. Us demana que també vosaltres desitgeu ser els seus amics, que feu el propòsit d’estar units a Ell en tots els moments de la vostra vida. No defraudeu el Senyor. Quan pensem en els nostres amics, ¿No desitgem que eixa amistat es mantinga sempre? ¿No volem que cada dia siga més forta? ¿No fem tot el que es puga per a estar cada dia més units als nostres amics? Així m’agradaria que fóra la vostra amistat amb el Senyor: una amistat per sempre, cada dia més intensa i mes forta.

Si sou els seus amics, sentireu els fruits bons que eixa amistat produeix en la vostra vida: estimareu més als vostres pares, la vostra amistat amb els amics serà més autèntica i sentireu el desig d’ajudar sempre als altres, d’una manera especial als més pobres. En una paraula: la vostra vida s’omplirà de l’alegria de saber que esteu prop del Senyor.

Tingueu la certesa que aquests dies em recorde de vosaltres en la meua oració i li demane al Senyor que el dia de la vostra primera comunió siga per a tots el començament d’un camí d’amistat amb Crist que no desaparega mai del vostre cor i que sempre desitgeu romandre units a Jesús. Demane també al Senyor pels vostres pares i per totes les persones a qui estimeu, perquè Ell els òmpliga de la seua gràcia.

Que el Senyor vesse sobre vosaltres la seua benedicció.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

X