ACOSTEU-VOS A LA TAULA DEL SENYOR 11-05-2014

Estimats amics, xiquets i xiquetes que durant els propers diumenges us acostareu per primera vegada a la Taula del Senyor per rebre el sagrament de l’Eucaristia: aquesta setmana m’adreço a vosaltres per compartir l’alegria que esteu vivint en aquests moments i per felicitar-vos pel gran regal que rebreu.

Recordo perfectament el dia de la meua primera comunió: va ser el 14 de maig de 1967, solemnitat de la Pentecosta. Aquell dia, acompanyat pels meus pares, després d’un temps de preparació en la catequesi de la meua parròquia natal, vaig rebre per primera vegada al Senyor. Recordo la il·lusió amb què em vaig preparar per a eixe moment, acompanyat pel rector de la parròquia, els meus pares i els catequistes. Vaig voler rebre el Senyor vivint en amistat amb Ell i li vaig demanar que m’ajudés a mantenir eixa proximitat en tots els moments de la meua vida. Des d’eixe dia Ell ha sigut l’aliment que ha mantingut viva la meua fe, l’amic que ha estat a prop meu en tots els moments de la meua vida: en el temps de preparació per al sacerdoci, en els meus anys de sacerdot i en el meu ministeri episcopal. Avui no puc entendre la meua vida sense l’aliment de l’Eucaristia que em dóna forces per seguir endavant en el camí de la vida cristiana.

Un dels treballs del bisbe és pregar per tots els cristians de la seua diòcesi i demanar-li al Senyor que els guarde en la fe. Vull que sabeu que aquests dies us recordo en la presència del Senyor amb gran alegria, que li demano a Déu que el dia de la vostra primera comunió sentiu l’alegria de saber que Ell us ha escollit perquè sigueu els seus amics i que desperte en vosaltres el propòsit de viure sempre com a verdaders deixebles de Crist. Demano també pels vostres pares: ells us van portar a l’Església perquè rebéreu el sagrament del baptisme, han cuidat de vosaltres i us continuaran acompanyant en la vostra formació humana i cristiana. Que siguin per a vosaltres autèntics models en la fe. Tinc també presents als i a les catequistes de la nostra diòcesi. Per a elles i per a ells és també un dia d’alegria, perquè veuen com el Senyor fa fructificar el seu esforç per ajudar-vos en el camí de la fe i que la llavor de l’Evangeli que han sembrat en el vostre cor va creixent i desenvolupant-se. Prego pels rectors de les vostres parròquies, perquè sentin el goig de veure com augmenta la família de l’Església que diumenge rere diumenge es reuneix per celebrar l’Eucaristia.

Rebreu la primera comunió. No oblideu que el Diumenge és el Dia del Senyor, el dia en què els cristians ens reunim per escoltar la seua paraula i alimentar-nos de l’Eucaristia. A partir d’avui esteu invitats, també vosaltres podeu participar de la celebració de l’Església. Si ho feu, experimentareu que la vostra amistat amb el Senyor es fa cada dia més forta. Si abandoneu la celebració de l’Eucaristia, sense adonar-vos us separareu cada vegada més de l’Església, us allunyareu del Senyor i la vostra amistat amb Ell s’anirà debilitant. Rebeu el Senyor amb el desig de ser vertaders amics seus.

Que el Senyor us beneeixi amb el seu amor a vosaltres i a les vostres famílies.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

X