Acolitat de Santi Martínez Alonso en Sant Carles de la Ràpita

El passat diumenge dia 20 de desembre, a la parròquia de Sant Josep Obrer de Sant Carles de la Ràpita, vaig rebre el ministeri d’acòlit enmig d’una celebració molt bonica i emotiva. Malgrat la situació i els límits d’aforament, em vaig sentir molt acompanyat tant pels qui van poder participar físicament com pels qui em van acompanyar amb la seva proximitat a través d’algun missatge i de la seva pregària.

Amb aquest ministeri, l’Església m’ha confiat la missió d’ajudar als preveres i diaques a servir l’altar, repartir la comunió als meus germans i portar-la als malalts. Així doncs, amb aquesta nova missió, s’uneix el servei litúrgic amb el servei als germans com dues coses inseparables: un únic culte agradable a Déu. Com ens recorda Sant Joan a la seva primera carta, estimar Déu vol dir estimar els germans (cf. 1Jn 4,20) Aquest nou servei n’és una expressió molt bonica.

Aprofito per expressar el meu agraïment als joves de la parròquia que van acompanyar la celebració amb els cants i la música i a totes les altres persones que van fer possible que fos un dia ben especial. Que la Mare de Déu de la Ràpita, a qui prego cada dia des que vaig arribar al poble, m’ajudi a viure allò que el diumenge se’m va confiar: Portar el Senyor als meus germans i descobrir-lo present en la seva vida per créixer plegats en la fe, l’esperança i la caritat.

Gràcies a tots!

Santi Martínez Alonso

X