5a Càpsula formativa

El passat 12 de maig va tenir lloc una de les càpsules formatives organitzades per la Delegació de Joves del Bisbat de Tortosa. Aquest cop el títol era: L’acompanyant necessita ser acompanyat per a poder acompanyar. El formador era Mn Angel Moreno secretari de la diòcesi de Sigüenza- Guadalajara, és un mossèn que està al monestir cistercenc de Buenafuente del Sistal i també porta alguns pobles del voltant, és llicenciat per la facultat de Teologia de Burgos i és autor d’alguns llibres.

El fil conductor de xerrada va ser molt amè, mossèn Àngel ens va remarcar que és molt necessari l’acompanyament en la fe dels nostres joves, ja que són una mica orfes en aquest aspecte, perquè els seus pares van ser poc acompanyats i per això no han pogut exercir aquesta tasca d’una manera del tot adequada.

Ens va posar quatre exemple de la Sagrada escriptura: L’Arcàngel Rafel i Tobies, La paràbola del Bon Samarità, Jesús amb els seus deixebles, i el Diaca Felip amb el ministre de Candaz, per a justificar que l’acompanyament és un acte molt important per a arribar a Crist.

Va donar molta importància que l’acompanyament no vol dir resoldre tots els dubtes, sinó plantejar-ne de nous per a arribar a resoldre el primer, que l’acompanyant s’ha de cuidar molt, per a poder ajudar els altres.

Ens va recomanar que quan tinguem una pregunta sapiguem respondre-la amb l’ajuda de la Paraula de Déu, que la responguem amb el cor, amb l’experiència i amb la pràctica sacramental.

Va estar una xerrada molt profunda.

Mª Fontcalda Borràs Barrubés

X